Management

Rusland verlengt subsidie voor nieuwe bedrijven

Het Russische landbouwministerie heeft de subsidieregeling CAPEX verlengd. De regeling biedt staatssteun bij de stichting van een nieuw landbouwbedrijf in de vorm van vergoeding van de directe bouwkosten.

In beginsel was het Russische ministerie van plan de CAPEX-subsidie in 2022 te laten vervallen. De plaatsvervangende landbouwminister Jelena Fastowa verklaarde dat CAPEX vooral voor de export van landbouwproducten zeer effectief is. CAPEX is erop gericht investeerders aan te trekken, de productie te verhogen en de zelfvoorzieningsgraad van melk te verhogen. Zodoende wordt de regeling langer voortgezet.

Op naar 100 procent zelfvoorziening

De generaal-directeur van de nationale vereniging van melkveehouders (Sojuzmoloko), Artem Below, verwelkomt de verlenging van CAPEX. Volgens zijn inzichten heeft de regeling het potentieel de zelfvoorziening in vier tot vijf jaar tot 100 procent te laten stijgen. Momenteel is de zelfvoorzieningsgraad 84 procent. CAPEX versterkt bij nieuwe projecten de zekerheid en is daarmee een sterke stimulans volgens Below. In de huidige economische situatie is dat bijzonder belangrijk, in de periode april 2020 tot april 2021 zijn de kosten van de melkproductie en –verwerking met 18 procent gestegen. Vooral voer en energie zijn flink duurder geworden.

Bron: AgE

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?