Management

Productie GMO-vrije melk 2,5 cent duurder

De productie van GMO-vrije melk kost de melkveehouder 2,5 eurocent meer volgens de Duitse bron AMI, een nieuwsportaal voor de zuivel. De belangrijkste oorzaak zijn de aanzienlijk hogere kosten voor GMO-vrije voeders die sinds 2020 aan de orde zijn.

In Duitsland is GMO-vrije melk inmiddels de standaard. Omdat de verschillende melkstromen apart moeten worden ingezameld en verwerkt, zijn veel Duitse zuivelondernemingen inmiddels volledig overgeschakeld naar GMO-vrije melk.

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?