Management

Ierland: Groei melkproductie onder de klimaatloep

Ook Ierland kent het broeikasgasprobleem, de emissie ervan moet met 51 procent omlaag. Met de huidig geldende maatregelen wordt echter maar 24 procent gereduceerd. Deze problematiek zou de Ierse snelle groei van de melkproductie de das om kunnen doen.

Ierland moet geen verdere groei van de melkproductie in het land toestaan. Dat heeft de voorzitster van het Ierse Environmental Protection Agency, Laura Burke, uitgesproken.  Ze beargumenteerd haar stelling met duurzaamheidcriteria, zoals broeikasgasemissies en waterkwaliteit. Het Agency komt met milieudata, -analyses en bewijsstukken die moeten leiden tot gerechtelijke voorschriften die het belang van het milieu dienen.

De regering eist een emissiereductie van 51 procent. Met de nu geldende regels zou echter niet meer dan 24 procent reductie haalbaar zijn. Daarom zou de sector niet meer mogen groeien. Benadrukt wordt dat de beslissing niet genomen wordt om de ontwikkeling van de melkveehouderij tegen te werken, maar om klimaatdoelen te bereiken.

Bron: moproweb

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?