Management

Rusland: Subsidies voor voerkosten en modernisering

Rusland heeft een subsidieprogramma voor de ondersteuning van landelijke gebieden en de agrarische sector uitgerold. De totale beschikbare som bedraagt 16,9 miljard roebel, omgerekend 203 miljoen euro.

De regering in Moskou lichtte toe dat 10,5 miljard roebel (126 miljoen euro) gebruikt gaat worden voor een gedeeltelijke compensatie van de hoge kosten voor veevoer. Het doel van het subsidieprogramma is om de omvang van de landelijke veestapel en het melkproductieniveau te stabiliseren.

Daarnaast is 5,6 miljard roebel (67,2 miljoen euro) bestemd voor de vergoeding van een deel van de investeringskosten die akkerbouwers en veehouders maken voor nieuwbouw en modernisering van bestaande gebouwen.

Beeld: Alena-Pasheva

Over de auteur: Marjolein Nielen
Marjolein Nielen is geboren in 1999 en groeide op in Noord-Holland. Haar ouders hebben daar samen een melkveebedrijf. Ze studeerde Dier- en Veehouderij aan de...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?