Management

GDT sluit 2021 met prijsdaling

De gemiddelde prijs die voor basiszuivelproducten werd betaald op de internationale Global Dairy Trade is op de eerste veiling van dit jaar (4 januari) met 0,3 procent gestegen tot 4.247 dollar per ton product. Cheddar steeg met 4,9 procent het hardst.

In totaal werd op de GDT-veiling van 4 januari 30.685 ton verhandeld. Dat is meer dan op de laatste veiling van 2021. Toen werd 30.375 ton verhandeld. Toen daalde de prijs voor het eerst na maanden van alleen maar prijsstijgingen. Toen daalde de gemiddelde prijs met anderhalf procent tot 4.236 dollar per ton product. Deze prijsval werd vooral veroorzaakt door de prijsdaling van 3,3 procent voor vol melkpoeder. De overige producten lieten een prijsstijging zien van een half procent voor cheddar tot een plus van 3,7 procent voor lactose.

Bron: globaldairytrade.nz

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?