Management

Lidstaten EU voor toelating methaaninhibitor 3-nop

De lidstaten van de EU hebben gestemd voor toelating van het voedersupplement 3-mitrooxypropanol. Dit supplement zou de methaanemissie van koeien bewezen verlagen. De verwachting is dat de Europese Commissie de toelating in de komende maanden goedkeurt. Daarmee zou 3-nitrooxypropanol het eerste toegelaten voedersupplement op de Europese markt zijn dat een methaanemissiereducerende werking heeft.

Het voerdersupplement is al wetenschappelijk beoordeeld door de Europese autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA). De bevindingen: 3-nitrooxypropanol (afgekort 3-nop, merknaam Bovaer, producent DSM): draagt effectief bij aan het verlagen van de methaanemissie door melkkoeien. De Europese Commissie schat dat supplement de methaanemissie met 20 tot 35 procent verlaagt. Het gebruik ervan is bovendien veilig voor dier en consument. Tevens wordt de kwaliteit van de zuivelproducten als de productiviteit er niet door beïnvloedt volgens de commissie.

Bron: AgE

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?