Management

Oekraïense zuivelondernemingen roepen om hulp

Melkveehouders en melkverwerkers in de Oekraïne proberen ondanks de oorlog door te werken om de voedselzekerheid van het de bevolking in het land te waarborgen. Vorige week donderdag sloten veel zuivelverwerkers de deuren. Zodra mogelijk zullen de eersten van hen de productie weer opstarten. Het aanleveren van grondstoffen is problematisch. Melktransporteurs en brandstof zijn beperkt beschikbaar en de logistiek is verstoord. Daardoor komen de zuivelproducten ook niet altijd bij de Oekraïners aan.

De EU kan de Oekraïense zuivelsector ondersteunen door het leveren van ingrediënten, reinigingsmiddel en verpakkingen voor de verwerkers. Voor producenten van landbouwproducten zouden leveringen van zaaigoed en meststoffen uit de EU zinvol zijn. Doordat Oekraïense havens geblokkeerd zijn, zijn veel leveringsketens verstoord geraakt.

Bron: moproweb

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?