Management

Letland: energieprijzen zetten zuivel onder druk

Bijna alle van de 20 zuivelverwerkers in Letland, die samen het overgrote deel van de Letse melk verwerken, hebben de regering in hoofdstad Riga gevraagd om snelle financiële hulp. De oorzaak daarvan zijn de zeer hoge gas- en stroomkosten.

De zuivelverwerkers werken van dag tot dag zolang als ze nog overleven kunnen. Zo verklaarde Janis Šolks aan een Letse radiozender. Hij is voorzitter van de branchevereniging voor de zuivel.

Vooral de ondernemingen die voor de binnenlandse markt produceren, zitten vast in de crisis. De Letse zuivelindustrie ziet geen ruimte voor verhoging van de consumentenprijzen. De Letse bevolking zou niet genoeg geld hebben om meer voor zuivel te betalen. Een prijsverhoging van 10 tot 15 procent zou de zuivelondernemingen volgens Janis Šolks bovendien niet helpen.

Bron: Dairy Global

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?