Management

Canadese melkveehouders: geen emissie meer in 2050

De Canadese melkveehouders die zijn verenigd als Dairy Farmers of Canada, afgekort DFC, hebben zichzelf tot doel gesteld de broeikasgasemissie waarvoor de landbouw verantwoordelijk is tot nul te reduceren in uiterlijk 2050.

DFC wil een broeikasgasemissie van nul bereiken door de emissies an sich te verminderen en door de emissies deels te compenseren. De strategieën die ervoor worden ingezet omvatten onder meer doelstellingen voor bodem en land, biodiversiteit en afval en energie.

“We hebben onszelf verplicht een bepaald doel te bereiken, we hebben er strategieën voor ontwikkeld en nu gaan we met de melkveehouders een scala aan initiatieven ontwikkelen die de melkveehouders kunnen kiezen om te verduurzamen. Unieke kenmerken van elk individueel bedrijf kunnen daardoor behouden worden.” Zo vertelt Pierre Lampron, voorzitter van Dairy Farmers of Canada.

DFC sloot zich afgelopen aan bij het conglomeraat van de 11 grootste zuivelorganisaties wereldwijd en committeerde zich aan ‘Pathways to Dairy Net Zero‘. Leden van het Global Dairy Platform zijn verplicht de netto broeikasgasemissies tot nul te reduceren.

Tekst: Sophie Hünnies – Bron: thedairysite.com

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?