Management

Aldi Frankrijk garandeert bijna 50 cent voor biologische melk

Aldi Frankrijk heeft haar leveranciers van biologische melk voor een periode van drie jaar een basisprijs van 49,2 eurocent per liter gegarandeerd. Met toeslagen kunnen de melkveehouders zelfs 50,7 cent per liter beuren.

Aldi heeft een afnameovereenkomst afgesloten met zuivelonderneming Saint-Denis-de-l’Hôtel (LSDH) en de coöperatie Herbauges voor een hoeveelheid van twee miljoen liter biologische melk per jaar.

De biologische melk zal onder eigen handelsmerk van Aldi worden verkocht. In de supermarkt zal de consument vanaf nu 93 cent per liter betalen. Tot nu was de literprijs 91 cent. Volgens Aldi zullen de prijzen elk kwartaal, in afhankelijkheid van de prijzen voor zuivelgrondstoffen, worden herzien.

Bron: LSA conso

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?