Management

Identificeer de koe aan de hand van haar neus

Onderzoekers van de University of New England en de Kansas State University zijn bezig met het ontwikkelen van kunstmatige intelligentie die het mogelijk maakt om koeien te herkennen aan hun neus. Dit schrijft het Amerikaanse vakblad DairyHerd.

Net zoals de vingerafdruk van de mens, is de neus van een koe gedetailleerd, bijna uniek, moeilijk te veranderen en blijft het gelijk gedurende het leven. Daarom biedt het een uitgelezen mogelijkheid voor identificatie van de dieren. Vergelijkbaar met hoe mensen hun telefoons ontgrendelen met een vingerafdruk, detecteert en identificeert technologie van de University of New England dieren via de neus. Momenteel wordt ook gewerkt aan een smartphone-app, zodat koeien zijn te herkennen door telefooncamera’s.

De Kansas State University werkt aan technologie die is gebaseerd op gezichtsherkenning bij mensen. Hiermee willen ze een ​​nationaal traceerbaarheidssysteem voor dierziekten creëren. De eerste onderzoeken zijn vooral gericht op vleesvee, maar dit kan later worden uitgebreid naar melkvee.

Over de auteur: Marjolein Nielen
Marjolein Nielen is geboren in 1999 en groeide op in Noord-Holland. Haar ouders hebben daar samen een melkveebedrijf. Ze studeerde Dier- en Veehouderij aan de...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?