Management

Venezuela: vleesvee melken rendabeler dan koeien naar Colombia smokkelen

Enkele vleesveehouders in Venezuela zijn begonnen met het melken van hun vleesvee. Het melkgeld wordt uitbetaald in dollars. De veehouders hebben het geld hard nodig om door de economische crisis heen te komen volgens een bericht van persbureau Reuters.

De landbouw in Venezuela heeft het zwaar te verduren onder de jarenlange economische crisis. Als gevolg van de crisis hebben de landbouwers te maken met onteigeningen en grondgebruikbeperkingen. Veel vleesveehouders hebben daarom in de laatste jaren de omschakeling op fokkerij en melkproductie ingezet, omdat de vraag naar rundvlees door de drastische inflatie flink is teruggevallen.

Voor een liter melk beuren de ranchhouders in Venezuela tussen 0,26 en 0,53 euro. Dit geldt helpt de veehouders enige liquiditeit te behouden en is rendabeler dan slachtrijpe runderen naar Colombia smokkelen, zo stelt de voorzitter van een lokale producentenorganisatie.

Tekst: Sophie Hünnies – Afbeelding: Pixabay – Bron: Reuters

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?