Melken | Melkprijs

Kostendekkende melkprijs naar 52 cent

Een groot deel van het inkomen van melkveehouders wordt opgeslokt door hoger kosten. De huidige melkprijzen zullen de hoge energie- en voerkosten niet dekken, dat zegt Albert Hortmann Scholten van de Nedersaksische landbouwkamer.

Naast de energie- en voerkosten zijn het ook de dieselkosten per hectare ruwvoerproductie die een flinke invloed hebben. Volgens Hortmann-Scholten zijn die kosten dit jaar waarschijnlijk twee keer zo hoog. De ontwikkeling van de prijs van meststoffen is op dit moment nog lastig in te schatten. Wel is duidelijk dat krachtvoer intussen al twee keer zo duur is als vorig jaar.

Om uit de productiekosten te komen zou er volgens Hortmann-Scholten een melkprijs van tussen de 52 en 57 cent uitbetaald moeten worden.

Bron: AgE

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
MelkenMelkprijs
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?