Gezondheid

Angst voor lumpy skin disease

De Australische Chief Veterinary Officer Mark Schipp wil dat zijn land een nieuw enkelvoudig mRNA-vaccin ontwikkelt tegen lumpy skin disease of nodulaire dermatose. Volgens Schipp verspreidt de ziekte zich internationaal snel.

Lumpy skin disease komt niet voor in Australië, maar Schipp en rundveehouders zijn bang dat de ziekte wordt ‘geïmporteerd’ uit bijvoorbeeld Indonesië; op Sumatra wordt met steun van Australië gestreden tegen een uitbraak van de ziekte. Dieren worden onder andere gevaccineerd, maar volgens Schipp gaat het om eenvoudige vaccins die juist een risico vormen voor verdere verspreiding van de virale aandoening.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Gezondheid
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?