Management

Fonterra verlaagt melkprijs

Fonterra heeft de melkprijs naar beneden bijgesteld. Afgelopen maandag deelde de Nieuw-Zeelandse zuivelgigant mee dat de vergoeding voor een kg vet en eiwit tot eind mei tussen 9,10 en 9,50 Nieuw-Zeelandse dollar ligt, dat is 5,50 tot 5,74 euro.

Fonterra heeft de melkprijs met 30 dollarcent, ofwel 18 eurocent verlaagd. Ondanks dat ligt de prijs die melkveehouders beuren voor melk nog altijd op een historisch hoog niveau. In vergelijking tot de maand april wordt in mei nog altijd 23,3 procent meer betaald.

Volgens Fonterra-chef Mike Hurrell zijn de vooruitzichten voor de melkprijs goed. Het is te verwachten dat vraag en aanbod meer in balans komen. “Desalniettemin hebben we te maken met onder andere het Oekraïne-conflict dat een directe invloed heeft op de prijzen van de Global Dairy Trade-veiling”, concludeert Hurrell.

Wisselkoers: 1 Nieuw-Zeelandse dollar = 0,6041 Euro

Bron: AgE

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?