Gezondheid

14,3 procent minder antibiotica verkocht in Duitsland

Farmaceuten in Duitsland hebben vorig jaar 14,3 procent minder antibiotica verkocht aan dierenartsen. Dat meldt het Bundesamt für Verbraucherschutz und Lebensmittelsicherheit. Het percentage staat gelijk aan 100 ton in euro’s.

Dierenartsen kochten vorig jaar voor 601 ton aan antibiotica in. Ten opzichte van 2011 is het aan antibiotica besteedde bedrag met 65 procent gedaald. Sinds dat jaar is het in Duitsland voor farmaceuten verplicht jaarlijks de verkoopcijfers te melden.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Gezondheid
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?