Management

Global Dairy Trade: prijsindex 2,9 procent lager

Tijdens de tweede GDT-veiling van augustus viel de gemiddelde prijs van alle op de veiling verhandelde producten 2,9 procent lager uit op een gemiddelde van 3.768 dollar per ton product. Er werd tijdens deze tweede augustusveiling met 30.326 ton product duidelijk meer verhandeld dan tijdens de veiling twee weken eerder. Toen ging 27.500 ton aan zuivelbasisstoffen onder de hamer door.

Terwijl de prijs voor watervrij melkvet met 9,8 procent bijzonder sterk daalde, bleef de prijsverlaging bij vol melkpoeder met 3,5 een stuk geringer. Voor boter werd 0,2 procent meer betaald, voor mager melkpoeder 0,1 procent meer en voor cheddar werd 4,2 procent meer betaald.

Nadat op de GDT-veiling begin maart met een gemiddelde prijs van 5.065 dollar per ton een nieuw record werd gevestigd, is de trend sindsdien dalende. Eén van de oorzaken daarvan is de dalende vraag vanuit China.

Bronnen: globaldairytrade.info, nzherald.co.nz

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?