Management

EU: slachtkoeien goedkoper

Slachtkoeien in de klasse O3 werden binnen de EU vorige week verkocht voor gemiddeld 454,72 euro per 100 kg geslacht gewicht. Dat is 1,2 procent minder dan een week eerder. In Nederland was de prijs maar liefst 4,1 procent lager.

In Europa was de prijstrend voor afvoerkoeien neerwaarts vorige week, maar in enkele individuele lidstaten werd toch meer betaald dan een week eerder. In Oostenrijk werd 2,9 procent meer betaald, Spanje 2,7 procent meer. In Duitsland, Denemarken, Frankrijk en Belgie daalden de prijzen voor deze klasse met 0,4 tot 0,8 procent, maar in Nederland met 4,1 procent.

Ook dieren van klasse R3 werden goedkoper verhandeld. Slachtvaarzen brachten in Europa gemiddeld 503,11 euro per 100 kg geslacht gewicht op. 0,9 procent minder dan in de week ervoor. In Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Ierland daalden de prijzen met 0,1 tot 0,4 procent.

Bron: AgE

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?