Melken

Nederlandse melkaanvoer iets toegenomen in augustus

De Nederlandse melkaanvoer is met 1,9 procent toegenomen in augustus. Dat meldt ZuivelNL. Er is voor de derde maand op rij sprake van een toename. In totaal lag de aanvoer tot en met augustus in 2022 0,6 procent lager dan vorig jaar.

De melkaanvoer in de Europese Unie steeg in juli licht met 0,3 procent. Vanaf september vorig jaar tot en met juni is het volume bijna onafgebroken gedaald. Terwijl Duitsland en in mindere mate Frankrijk nog altijd een daling laten zien, neemt in Nederland juist het volume weer toe. Ook de Ierse melkaanvoer is, na een aantal maanden van krimp, in juli gestegen. Polen vormt een uitzondering en heeft dit jaar een vrijwel continue stijging laten zien. Per saldo nam de EU melkaanvoer in de periode tot en met juli 2022 met 0,6 procent af

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Melken
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?