Markt | Melken

Vertrekregeling FrieslandCampina: 284 aanvragen toegewezen

De Dutch Milk Foundation heeft in de periode van 1 juli 2021 tot en met 1 juli 2022 282 aanvragen ontvangen voor de Vertrekregeling bij FrieslandCampina. Uit de vorige periode waren nog 13 aanvragen in behandeling. Van het totaal van 295 aanvragen zijn er 284 toegewezen.

Daarnaast is 1 aanvraag afgewezen, 1 is door de aanvrager zelf ingetrokken en 9 aanvragen zijn nog in behandeling. De fusie tussen Friesland Foods en Campina in 2008, is door de Europese Commissie goedgekeurd onder voorwaarden. Volgens die voorwaarden  moet 1,2 miljard kilo boerderijmelk ter beschikking van derden komen. De beschikbaarstelling gebeurt via twee maatregelen. De Vertrekregeling en de Regeling Beschikbaarstelling Melk. DMF geeft sinds 1 juli 2009 als onafhankelijke partij uitvoering aan deze twee regelingen.

De Vertrekregeling is bedoeld als stimulans voor leden-melkveehouders om over te stappen van FrieslandCampina naar een andere koper van boerderijmelk in Nederland. De regeling voorziet in een vertrekpremie van  5 euro per 100 kg, waarbij de levering in het voorafgaande kalenderjaar als referentie geldt.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
MarktMelken
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?