Management

Australische veehouders krijgen ook met methaanregels te maken

Australië treedt toe tot de Global Methane Pledge, een vrijwillig convenant waarin landen, waaronder de VS en de EU, zich verplichten tot het verlagen van de methaanemissie met 30 procent voor 2030. 120 landen hebben zich al bij het convenant aangesloten.

De toetreding tot het convenant houdt niet de verplichting in om de landbouwproductie of het veebestand te verkleinen. Zo luidt het statement van de Australische Minister van klimaatbescherming, Chris Bowen. Ook zullen geen methaanheffingen of belastingen worden ingezet om de emissie uit de veehouderij in te perken, zo is de belofte. Fiona Somson, voorzitter van het landelijke boerenverbond, wees erop dat de Australische landbouw de methaanemissie tussen 2005 en 2022 al met 50 procent verlaagde. Dat geeft aan hoezeer de landbouw is toegewijd aan de verduurzaming van de productie.

Bron: AgE

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?