Management

EU 2022: Minder melk en minder zuivel

In september van dit jaar steeg de melkproductie in de EU met een half procent. In Nederland, België, Polen, Duitsland, Ierland en Frankrijk was er voor het eerst dit jaar sprake van een hogere productie.

In België werd in september jongstleden bijna 6 procent meer melk geproduceerd dan in september vorig jaar, in Nederland bijna 4 procent, in Polen 2,6 procent, in Duitsland 1,2 procent, in Ierland 1,1 procent en in Frankrijk 0,4 procent meer. In de eerste negen maanden van dit jaar daalde de melkproductie in de unie met 0,4 procent waarbij de productie in 17 lidstaten daalde en in 8 toenam.

De melkverwerkers in de EU produceerden in de periode januari tot en met september van dit jaar in alle zuivelgrondstofcategorieën minder, behalve van room. Daarvan werd een procent meer gemaakt. Er werd 1,1 procent minder mager melkpoeder geproduceerd, 0,8 procent minder kaas en 0,7 procent minder boter.

Bron: Moproweb

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?