Gezondheid | Management

Project voor ondersteuning bij levensduurverlenging koe

De levensduur van een koe wordt via de adviezen en producten van erfbetreders, onder wie dierenartsen, direct of indirect beïnvloed. Daarnaast draagt het samen optrekken van melkveehouders en erfbetreders bij aan de motivatie om hier werk van te maken. Om dit handen en voeten te geven zijn Valacon en VKON in het kader van de Duurzame Zuivelketen een project gestart voor een verantwoorde levensduurverlenging. Dat meldt ZuivelNL dat de Duurzame Zuivelketen financiert.

Uit eerder onderzoek is gebleken dat melkveehouders graag willen dat de erfbetreders meer kennis en vaardigheden krijgen om de levensduur te verlengen, zodat zij de boeren gericht kunnen ondersteunen. In de eerste fase van het nieuwe project willen Valacon en VKON aan de hand van gesprekken met onder andere voerleveranciers, fokkerijorganisaties, dierenartsenpraktijken nagaan of zij ook het belang inzien om meer kennis en vaardigheden op te doen over levensduurverlenging en er ook daadwerkelijk werk van willen maken.

In de tweede fase, als er voldoende draagvlak is vanuit de organisaties, gaan Valacon en VKON met de erfbetreders zelf, de mensen in het veld, aan de slag om hun kennis over levensduur te vergroten en handvatten aan te reiken om melkveehouders gericht te kunnen ondersteunen.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?