Management

Nieuwe Europese brancheorganisatie veehouderij

Er is een nieuwe Europese brancheorganisatie voor houders van herkauwers in de maak. Leden van de nieuwe associatie zijn sectororganisaties uit Frankrijk, België, Griekenland, Italië, Spanje en Polen.

De aangesloten landelijke sectorverenigingen hebben het gezamenlijke doel om de belangenbehartiging van rundveehouders en houders van kleine herkauwers (schapen en geiten) binnen Europa te versterken. Het Europese verbond van de duurzame vee- en vleesindustrie, de Selma wil zich storten op onder andere de Richtlijn Industriële Emissies (RIE) en de dossiers dierenbescherming, dierenwelzijn en samenhang in het handelsbeleid waarin het speerpunt van de Selma is dat geïmporteerde zuivel- en vleesproducten aan dezelfde strenge voorwaarden voldoen als in Europa geproduceerde producten. Europese bundeling vinden de initiatiefnemende landelijke brancheorganisaties van belang omdat de meeste wetgeving in Brussel wordt gemaakt.

Er zou volgens de organisatie grote belangstelling zijn voor lidmaatschap in andere EU-landen. Guillaume Gauthier van de Franse lobbygroep Interbev is gekozen als eerste voorzitter van de Selma.

Bron: AgE 

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?