Markt

Verenigd Koninkrijk: lagere melkproductie in oktober door slecht weer

Naar schatting is er in oktober 1.004 miljoen liter melk geproduceerd in het Verenigd Koninkrijk. Dit is 29,2 miljoen liter melk (2,8 procent) minder dan in dezelfde maand vorig jaar. Dagelijks werd er gemiddeld 32,4 miljoen liter melk geproduceerd.

Vorig jaar waren er in oktober betere omstandigheden voor de melkproductie in het Verenigd Koninkrijk. Zo was het bijzonder warm en zonnig en steeg de melkprijs. Dit jaar was het weer juist slecht, met zware regenval en overlast door storm Babet. In vier dagen viel op veel plekken meer regen dan normaal gemiddeld in de hele maand. Daardoor werden veel koeien eerder binnengehaald.

De afname in productie in de wintermaanden is zoals verwacht en zal blijven dalen tot begin 2024. Deze lagere productie wordt verwacht voordelig te zijn voor de melkprijs. De afgelopen periode van april tot en met oktober dit jaar had een productie van totaal 7.276 miljoen liter melk opgebracht, maar iets minder (0,1 procent) dan in dezelfde periode in 2022.

Bron: ahdb.org.uk

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?