Nieuws

Japan test raket met brandstof van koeienmest

In Japan is een raketmotor getest die werkte op brandstof gemaakt van koeienmest. Het ging om een prototype van de raketmotor die biomethaan als brandstof gebruikt.

De vloeibare bio-methaan werd volgens Takahiro Inagawa, CEO van Interstellar Technologies, gemaakt van gas uit koeienmest van twee melkveebedrijven in de omgeving. Het bedrijf werkt samen met een leverancier van industrieel gas, Air Water, om de brandstof te gebruiken voor het lanceren van satellieten in de ruimte.

Bij lokale boeren die op het land hun koeienmest omzetten in biogas, verzamelt Air Water dit gas. Zij zetten het om in raketbrandstof. Een van de deelnemende boeren heeft 900 melkkoeien en produceert dagelijks ongeveer 40 ton mest. Dit wordt verzameld, vergist en omgezet in biogas, kunstmest en hernieuwd strooisel voor de koeien.

Biogas gemaakt van koeienmest wordt wereldwijd al gebruikt voor brandstof, bijvoorbeeld voor bussen in de Indiase stad Indore. Ook wordt het biomethaan van Air Water in Japan gebruikt bij een proef in een plaatselijke zuivelfabriek en andere bedrijven om lokale huizen te verwarmen en als brandstof voor voertuigen en schepen

Bron: The Bullvine

Foto: Pixabay

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?