Melkprijs

Garantieprijs FrieslandCampina iets verhoogd

In maart stijgt de FrieslandCampina-garantieprijs voor boerderijmelk met 0,50 euro naar 46,50 euro per 100 kilogram ten opzichte van vorige maand. Deze stijging is volgens het concern voornamelijk toe te schrijven aan een positieve correctie vanwege een te lage inschatting van de referentieprijzen in de vorige periode.

De gemiddelde garantieprijs voor boerderijmelk in 2024 tot en met maart bedraagt 45,75 euro per 100 kilogram melk.

De FrieslandCampina-garantieprijs voor boerderijmelk wordt uitbetaald in de melkcomponenten eiwit en vet in een vaste verhouding van 6:4. De garantieprijs wordt gepubliceerd per 100 kilogram melk, bij 3,58 procent eiwit en 4,45 procent vet, exclusief btw. De bedragen gelden bij een gemiddelde levering van 925.000 kilogram boerderijmelk op jaarbasis.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Melkprijs
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?