Markt | Melkprijs

Global Dairy Trade: Prijs verder gestegen

Op de Global Dairy Trade veiling van 19 december zijn bijna alle zuivelprijzen gestegen. In totaal is er 27.379 ton zuivel verkocht.

De gemiddelde prijs per ton product was op 19 december 3.388 dollar. Dat is een stijging van 2,3 procent en daarmee zet de stijging die vorige maand is ingezet verder door. De prijs die betaald is voor boter steeg met 9,9 procent. Voor watervrij melkvet werd 0,2 procent meer betaald. De prijs voor volle melkpoeder steeg met 2,9 procent. Voor mager melkpoeder werd 1,3 procent minder betaald. Cheddar pluste 6,9 procent. De prijs voor lactose is onveranderd.

Het Nieuw-Zeelandse zuivelplatform Global Dairy Trade publiceert een tienjarenoverzicht in de vorm van een index. De algehele prijsindex staat op dit moment op 1.053. Dat is hoger dan de index van een maand geleden (986). In maart 2022 was dit 1.593. De index opent in 2013 op 1.422. Deze lange termijn index geeft in een oogopslag de prijsverandering van alle verhandelde zuivelgoederen weer, gecorrigeerd voor de verhandelde hoeveelheid. In augustus 2015 bereikte de index het laagste punt sinds 2013: 514.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
MarktMelkprijs
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?