Management

Turkije stuurt Nederlandse koeien terug

Bulent Tunc, hoofd van de Turkse Associatie van roodvleesproducenten, heeft volgens een bericht op Hurriyet Daily News laten weten dat 40 stuks Holstein-vee zijn teruggestuurd naar Nederland.

Volgens het betreffende bericht heeft de Turkse roodvleesassociatie het bevel gegeven een vracht Nederlandse runderen terug te sturen. Vanwege de diplomatieke geschillen zou de associatie niet langer Nederlandse koeien willen hebben. Bulent Tunc is de voorman van de associatie en vertelde de media dat de inmiddels verzonden retourzending van de runderen van symbolische betekenis is.

Eigen kwaliteitsrassen

“De Nederlandse Holstein-koeien zijn inmiddels veel gebruikt in ons land, maar het ras begint nu serieus problemen te geven”, vertelde Tunc volgens een bericht op Yahoo al eerder aan het Anadolu-persbureau. “In de toekomst willen we geen dieren uit Holland meer hebben, de eerste lading Holstein’s is geladen en we zullen ze terugsturen”, voegde de voorman toe.

Tunc liet ook weten het tijd te vinden dat Turkije zijn eigen vee gaan fokken. “We hebben onze eigen kwaliteitsrassen.”

Biga Dairy

Later vertelde Tunc de Hurriyet daily dat een symbolische vracht van 40 dieren was geladen voor retourzending naar Holland. De dieren komen van Biga Dairy in de westerse provincie Canakkale.

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?