Fokkerij

Zwitserland: vaak te lange tussenmelktijden op rundveeshows

In een onderzoek van de landbouwhuisdierenkliniek van de Vetsuisse-faculteit van Universiteit Bern werd op vier melkveetentoonstellingen in Zwitserland de mate van uiervulling en het gebruik van ontstekingsremmers en ontwateringsmiddelen onderzocht.

In de studie werden 321 koeien op vier melkveetentoonstellingen (Swiss EXPO 2017, Tier&Technik 2017, BRUNA 2017, Swiss Red Night 2017) onderzocht. Bij 72 koeien (23 procent) wird met ultrasone techniek een uieroedeem gevonden. Uieroedemen gelden als betrouwbare indicator voor een te lange periode tussen twee melkbeurten.

ASR, het Zwitserse overkoepelende orgaan van fokorganisaties voor rundvee, heeft de onderzoeksresultaten met interesse ter kennis genomen. De rundveefokkers willen de resultaten opnemen in de reglementen.

Bron: Schweizer Bauer

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Fokkerij
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?