Gezondheid

Aantal gevallen Lumpy-Skin-Disease loopt terug

Het aantal uitbraken van Lumpy-Skin-Disease (LSD) in de Balkan is na een vaccinatiecampagne flink teruggelopen. Het aantal LSD-gevallen daalde in vergelijking tot het jaar ervoor met bijna 95 procent. Dat deelde de EFSA (Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid) mee op 19 februari.

Het grootste deel van in 385 meldingen die in 2017 werden gedaan, kwam uit Albanië. De vaccinatiecampagne in Albanië was echter nog niet afgerond. Volgens de opinie van de experts van de EFSA bevestigd deze waarneming, dat het vaccineren van runderen de meest efficiënte manier is voor het indammen van de verspreiding van de ziekte. Ze kwamen bovendien tot de conclusie dat het infectierisico in Griekenland voor dieren met toegang tot een uitloop, zesmaal hoger is dan voor dieren die in de stal blijven. De oorzaak hiervan zijn insecten die de ziekte overbrengen.

Bron: AgE – Foto: FAO

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Gezondheid
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?