Management | Markt

VS: overproductie toenemend probleem

Ook Arla heeft bekend gemaakt in de VS enkele contracten met melkveehouders te beëindigen. Het gaat om 11 bedrijven in de staat Wisconsin die leverden aan kaasmakerij Hollandtown. De 11 melkveehouders leverden gezamenlijk een derde van de melk van Hollandtown.

Arla heeft aangegeven de melk simpelweg niet te kunnen verwerken in de kaasmakerij die het in 2006 kocht. Momenteel praat Arla met het landbouwministerie over nieuwe afzetmogelijkheden voor de elf bedrijven.

Tendens

In de laatste maanden zijn in de VS al meer contracten beëindigd vanuit de afnemers. Vorig jaar beeindigde Grassland Dairy Products (Wisconsin) de samenwerking met 75 melkveehouders en sinds begin dit jaar neemt Dean Foods de melk van 100 melkveehouders niet meer af. Mark Stephenson is zuivelpolitiekanalyticus aan de universiteit Wisconsin-Madison. Hij is van mening dat deze ontwikkeling zich in de zuivelindustrie als trend zal doorzetten.

 Bron: Dairy Herd Management

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
ManagementMarkt
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?