Management | Markt

Hogan: Mager melkpoeder niet in diervoer

EU-landbouwcommissaris Phil Hogan is tegen het verwerken van de grote Europese interventievoorraden aan mager melkpoeder in diervoeders. Ook afvoeren van de voorraden als noodhulp ziet hij niet als mogelijkheid.

In een gesprek tussen Phil Hogan en Franse en Duitse vertegenwoordigers van de zuivelsector zijn onder meer de mogelijkheid van melkpoeder als grondstof voor diervoeders als ook noodhulp in crisisgebieden voorgesteld. Een zegsman van de Duitse zuivelindustrie, Karsten Schmal, drong aan de voorraden snel en onschadelijk af te bouwen, gezien de grote interventievoorraden de zuivelmarkt nogal onder druk zetten.

Afgelopen donderdag deelde Hogan mee geen heil te zien in het schenken van de interventievoorraden mager melkpoeder als noodhulp of het verkopen ervan als eiwitbron voor diervoerders. “De gestelde eisen aan het afbouwen van de voorraden waren vanaf het opslaan van de eerste tonnen duidelijk en de EU zal niet afwijken van de bij wet vastgelegde voorwaarden.”

Bron: AgE – Foto: Europese Unie, 2018

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
ManagementMarkt
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?