Management | Markt

FrieslandCampina heeft Plastic Pact ondertekend

FrieslandCampina heeft het Nederlandse ‚Plastic pact’ ondertekend, een initiatief van D66-staatssecretaris Stientje van Veldhoven. FrieslandCampina verplicht zichzelf met de ondertekening tot het gebruik van minder plastic en mag vanaf 2025 alleen nog recyclebaar plastic in omloop brengen.

Het Nederlandse Plastic Pact is een overheidsinitiatief en ondertekend door meer dan 70 partijen waaronder voedingsmiddelenconcerns, cateraars, verpakkers en festivals. In het Plastic Pact wordt overeengekomen dat er minder plastic gebruikt wordt en dat meer plastic wordt gerecycled of hergebruikt en dus dat alle plastic zo wordt gemaakt dat het volledig recyclebaar is. Het Plastic Pact zou moeten leiden tot meer verantwoordelijk gebruik van grondstoffen en het verminderen van de schadelijke effecten van verpakkingsafval op het milieu.

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
ManagementMarkt
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?