Management | Markt

Indonesië wil zuivelimport uit EU verminderen

Indonesië heeft aangekondigd heffingen tot 25 procent op zuivel uit de EU te willen innen. De reden daarvoor is dat de EU voornemens is vanaf 2023 importheffingen op Indonesische palmolie voor brandstoffen te heffen.

De voornemens van de EU zijn om vanaf 2023 geleidelijk tarieven op te leggen op de Indonesische palmolie. Indonesië heeft felle kritiek op het geplande einde van het gebruik van palmolie in brandstoffen dat is aangekondigd door de EU. Indonesië verkondigde vervolgens vergeldingsrechten aan voor zuivelproducten uit de EU. Het opleggen van die rechten is nog niet gedaan, maar Indonesië erkent geen nieuwe Europese importbedrijven meer. Indonesië is nu van plan om de zuivel uit Australië te halen.

Over de auteur: Sandra Wilgenhof
Sandra Wilgenhof (1998) studeert Dier- en veehouderij aan de Aeres Hogeschool in Dronten. Via stages op de middelbare school in aanraking gekomen met veehouderij en...
Meer over:
ManagementMarkt
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?