Management | Markt

Britse melkproductie dalend na drie jaar groei

De Britse zuivelfabrieken verwerkten in 2019 ongeveer 15,4 miljoen ton melk. Dat is een stijging van 1,6 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Daarmee bereikt de Britse melkproductie het hoogste niveau van de afgelopen drie jaar.

De Bitse melkleveringen stegen tot 15,5 miljoen ton in 2016 en daalden 0,4 miljoen ton in het volgende jaar. Tot juli 2019 waren de weersomstandigheden gunstig waardoor het melkvolume is toegenomen. Tegen het einde van het jaar verslechterde de weersomstandigheden en nam de productie af. In het vierde kwartaal van 2019 werd vervolgens 0,8 procent melk minder geleverd dan in het vierde kwartaal van 2018. Ten opzichte van december 2018, bedroeg het verschil 1,1 procent.

Ondertussen pleit het UK Climate Change Comittee (CCC) om het melkgebruik met 20 procent te verminderen. Volgens de CCC is ongeveer 30 procent van de wereldwijde broeikasgassen afkomstig van de voedselsystemen. 50 procent daarvan komt voort uit de veehouderij.

Dr Judith Bryans, hoofd van de Dairy UK branchevereniging, is fel tegen een vermindering van de melkconsumptie. Ze beargumenteert dat de melkveehouderij de afgelopen tien jaar al 24 procent vermindering van de broeikasgasemissie heeft gerealiseerd.

Foto: Archief Elite

Over de auteur: Sandra Wilgenhof
Sandra Wilgenhof (1998) studeert Dier- en veehouderij aan de Aeres Hogeschool in Dronten. Via stages op de middelbare school in aanraking gekomen met veehouderij en...
Meer over:
ManagementMarkt
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?