Veevoer

Alle natte veevoeders zijn uitgezonderd

Minister Schouten past de regeling beperkt eiwit in krachtvoer aan. Vanaf nu zijn alle natte enkelvoudige veevoeders uitgezonderd van de regeling.

Doordat alle normen in de regeling zijn uitgedrukt in gram per kg en niet in gram per kg drogestof, voldoen de meeste natte diervoeders aan de maximale normen en mogen ze op het bedrijf aanwezig zijn. Om het moeten omrekenen van kg product naar kg drogestof overbodig te maken worden nu alle enkelvoudige natte diervoeders uitgezonderd.

Dat laat Minister Schouten weten in een brief aan de tweede kamer waarin ze vragen beantwoord over de wijziging van de regeling diervoeders. In eerste instantie waren alleen bierbostel en tarwegistconcentraat uitgezonderd van deze regeling, omdat deze passen in kringlooplandbouw.

Foto: Berkemeier

Over de auteur: Sandra Wilgenhof
Sandra Wilgenhof (1998) studeert Dier- en veehouderij aan de Aeres Hogeschool in Dronten. Via stages op de middelbare school in aanraking gekomen met veehouderij en...
Meer over:
Veevoer
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?