Management

Nestlé wil af van beschermde benaming ‘melk’

De Zwitserse onderneming Nestlé is wereldwijd de grootste melkverwerker. Het pleit voor afschaffing van de beschermde benaming ‘melk’.  Door die bescherming mogen producten die niet uit de melkklieren van dieren afkomstig zijn, geen melk worden genoemd. Daarom spreekt de retail bijvoorbeeld over sojadrink in plaats van sojamelk.

Nestlé krijgt steun van een aantal NGO’s en ondernemingen zoals Oatly, Unilever en Upfield. De concerns en organisaties hebben zich per brief tot de Europarlementariërs gericht en het verzoek ingediend tot een stemming over het niet exclusief houden van productnamen zoals melk, kaas, yoghurt en boter voor producten van dierlijke origine. Het verzoek is de stemming midden oktober te laten plaatsvinden, als wordt gestemd over hervormingen van het landbouwbeleid.

Tekst: Gregor Veauthier – Foto: Nestlé

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?