Management

RFC investeert in Indonesië

FrieslandCampina heeft de bouw van een grote nieuwe zuivelfabriek in de omgeving van Jakarta (Indonesië) aangekondigd. Bij het plan hoort ook de verbouwing van de bestaande productielocatie Pasar Rebo tot het productiecentrum voor lokale kindervoedingsmerken voor Azië. De totale investering komt op 250 miljoen euro. Indonesië is één van de grootste en snelst markten voor FrieslandCampina. Het concern is er bekend van het merk Frisian Flag dat al in 1922 ontstond, door de  geïmporteerde zuivel met de afbeelding van de Friese vlag.

In april 2021 zal met de bouw van een nieuwe zuivelfabriek voor de productie van condensmelk en gepasteuriseerde melk begonnen worden. De productiecapaciteit zou een half miljard liter zijn, maar zijn ingericht op uitbreiding tot een miljard liter. Gelijktijdig start de verbouwing van de zuivelfabriek Pasar Rebo tot het centrale productiecentrum van kindervoedingsmerken voor Azië. Beide projecten zouden in het eerste halfjaar van 2024 opgeleverd worden.

Afbeelding: FrieslandCampina

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?