Management

Minder melkkoeien in EU

In de EU is het aantal melkkoeien verder gedaald. De verkleining van de Europese melkveestapel zette zich voort in 2020, maar wel in afgeslankte vorm in vergelijking met 2019. Bij de zomertelling werden ten opzichte van vorig jaar een daling 0,6 procent minder melkkoeien geteld. Vorig jaar zomer was de melkveestapel met 1,6 procent gekrompen. In de EU-28 leefden in mei/juni in totaal 20,6 miljoen melkkoeien.

In de twee landen die qua productiehoeveelheid de meeste betekenis hebben binnen de EU – Duitsland en Frankrijk – werden deze zomer minder melkkoeien geteld dan in de zomer van vorig jaar. Ook in Roemenie, Spanje, Oostenrijk en Zweden werden deze zomer minder melkkoeien geteld. Uitbreiding van veestapels vond net als in 2019 plaats in Ierland en België. Ook in Italië, Nederland en Polen groeien de melkveestapels dit jaar weer.

Afbeelding: Rob Grant via Pixabay

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?