Management

VS: miljard dollar aan zuivel in corona-hulppakket

In de VS wordt het corona-hulppakket voor de landbouw en de bevolking verlengd en gaat een vijfde ronde in. In het hulppakket ‘farmers to families food box program’ zou volgens een melkveehoudersvakbond voor een miljard dollar aan zuivelproducten zijn gevloeid.

Net na het begin van het nieuwe jaar maakte het landbouwministerie van de VS bekend dat het corona-hulppakket wordt doorgezet. Er wordt anderhalf miljard dollar uitgetrokken voor de aankoop van levensmiddelen en de daarbij behorende verdeling onder Amerikaanse families. Het programma steunt door de aankoop en verdeling zowel Amerikaanse families als landbouwers.

Het programma wird gestart in 2020 met een jaarbughet van 4,5 miljard Amerikaanse dollar. De voedselpakketten bevatten onder meer drinkmelk, zuivelproducten en vlees.

Volgens de melkveehoudersvakbond NMPF zou tot oktober al voor een miljard aan zuivel in het programma zijn gevloeid. Samen met het hulppakket voor kaas in het afgelopen jaar, zouden de hulppakketten vaker dan eens voor prijsschommelingen in het voordeel van de landbouw hebben gezorgd.

Tekst: Katrin Berkemeier – Bron: ZMB

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?