Algemeen

VS: De kalverhouderij moet veranderen

Niet alleen in Europa, maar ook in de Verenigde Staten komt het onderwerp kalveropfok steeds meer in de focus van de consument. De Dairy Calf en Heifer Association zegt dat de manier waarop jonge kalveren wordt omgegaan emotionele reacties van consumenten opwekte. Deze reacties hebben een doorslaggevende invloed op de eisen die gesteld worden aan de kalverhouderij.

De Amerikaanse zuivelindustrie en de Amerikaanse veterinaire industrie werken aan het verbeteren van dierenwelzijn in de kalverhouderij. Daaronder vallen bijvoorbeeld het couperen van de staart, het onthoornen en het transporteren van kalveren

De meeste kritiek van consumenten gaat over het scheiden van het kalf en de koe direct na de geboorte en de daarop volgende afzonderlijke, “geïsoleerde” opfok. Melkveehouders moeten op die kritiek ook op middellange termijn reageren. Uitgangspunten zijn het houden van kalveren vanaf de eerste levensdagen of, in vervolgstappen, de koegebonden opfok.

Tekst: Katrin Berkemeier – Bron: Dairy Herd Management – Foto: Marion Weerda

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?