Algemeen

Wereldhandel in zuivelproducten groeit

Volgens het laatste rapport van Eucolait, de Europese organisatie voor de zuivelhandel, is de wereldwijde zuivelhandel in 2020 met 2,8 procent gestegen, ondanks de impact van de pandemie op de markt en economie.

Wel was er verschil in ontwikkeling voor de verschillende productcategorieën. Terwijl de handel in kaas, volle melkpoeder en weipoeder toenam, daalde de wereldwijde export van boter en mageremelkpoeder ten opzichte van het voorgaande jaar. Dit komt echter ook doordat in 2019 zeer grote hoeveelheden werden verhandeld.

De Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk waren samen de grootste exporteur, goed voor 31 procent van het exportvolume in melkequivalent. Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten zijn respectievelijk de tweede en derde grootste exporteur. China importeerde het meest.

Tekst: Gregor Veauthier

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?