Algemeen

FrieslandCampina verhoogt garantieprijs naar 37,5 cent

FrieslandCampina heeft een garantieprijs van 37,5 euro per 100 kg melk aangekondigd voor mei 2021. De zuivelcoöperatie heeft daarmee haar garantieprijs verhoogd met 1,5 euro ten opzichte van april.

De prijs is inclusief een opwaartse correctie van 20 cent, omdat de referentieprijzen in april hoger waren dan verwacht. De reden voor de verhoging is volgens FrieslandCampina de toenemende vraag door de heropening van restaurants en cafés in combinatie met een achterblijvende melkaanvoer.

De garantieprijs geldt voor 100 kg conventionele rauw melk met 3,57 procent eiwit, 4,42 procent vet, 4,53 procent lactose, exclusief btw en bij een gemiddelde jaarlijkse levering van 850.000 kg melk per bedrijf. De gemiddelde FrieslandCampina garantieprijs voor het jaar 2021 inclusief deze maand is 35,6 euro.

Tekst: Katrin Berkemeier en Gerdien Hulsman – Bron en foto: frieslandcampina.com

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?