Management

Fonterra doet Chinese melkveebedrijven van de hand

De Nieuw-Zeelandse zuivelcoöperatie Fonterra neemt afscheid van haar eigen melkveebedrijven in China. Nadat het al n april haar beide melkveebedrijven in de provincies Shanxi en Hebei voor 552 miljoen Nieuw-Zeelandse dollars (326 miljoen euro) verkocht aan Youran Dairy uit Binnen-Mongolië, zijn nu ook de beide joint-venture-melkveebedrijven in de provincie Shangdong overgedragen aan het in Singapore zetelende AustAsia Investment Holdings. Voor haar aandeel van 51 procent kreeg Fonterra in totaal 88 miljoen Nieuw-Zeelandse dollar, omgerekend 52 miljoen euro.

Volgens Fonterra-directeur Miles Hurrell wil het zuivelconcern in de toekomst de prioriteit geven aan de Nieuw-Zeelandse melkproductie. China blijft voor Fonterra strategisch gezien echter de belangrijkste markt, het doel is meer handel te doen in het land.

Valutakoers: 1 Nieuw-Zeelandse dollar = 0,5910 euro

Bron: AgE

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?