Management | Veevoer

Onderzoek naar animo voeradditief voor verlagen methaanuitstoot

In Zwitserland wordt er onderzocht of er onder melkveehouders animo is voor een voeradditief dat de uitstoot van methaan zou remmen. De inventarisatie wordt uitgevoerd door landbouwcoöperatie Fenaco onder haar leden.

Het additief wordt gemaakt door het Zwitserse bedrijf Agolin. Een onafhankelijk onderzoeksbureau gaat in kaart brengen hoe groot de vermindering van de methaanuitstoot is bij het voeren van het additief. Daarnaast wordt er gekeken hoe dat via CO2 certificaten tot waarde gebracht kan worden.

Veehouders die interesse hebben kunnen gratis gebruik maken van het voeradditief. Het additief is gebaseerd op etherische oliën die in de pens voor een vermindering van methaanproductie zouden moeten zorgen. Fenaco verwacht een emissiereductie tussen 10 en 20 procent.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?