Management

Kazachstan en Wit-Rusland: Meer melk

De melkproductie in Wit-Rusland en Kazachstan is in het eerste halfjaar van 2021 ten opzichte van het eerste halfjaar van 2020 aanzienlijk gestegen.

Uit de statistieken uit Minsk blijkt dat melkproductie in vergelijking tot het eerste halfjaar van 2020 met 1,8 procent tot 3,81 miljoen toen. Of deze groei zich in het tweede halfjaar zal doorzetten blijft in het ongewis. De melkveehouders hebben namelijk hun veestapels verkleind. Volgens de Wit-Russische statistieken waren er op 1 juli 4,21 miljoen runderen op de landbouwbedrijven wat 0,6 procent minder is dan 12 maanden eerder. De melkveestapel werd verkleind met 0,7 procent tot 1,42 miljoen stuks.

Kazachstan

In Kazachstan was de productie in de eerste zes maanden van dit jaar ook hoger. Volgens het nationale bureau voor de statistiek groeide de productie ten opzichte van dezelfde periode in 2020 met 3,2 procent tot 3,06 miljoen ton. In tegenstelling tot Wit-Rusland steeg het aantal dieren er volgens de nationale statistieken. Op peildag 1 juli zouden er 9,53 miljoen runderen aanwezig zijn in de republiek wat vijf procent meer is dan een jaar eerder.

Bron: AgE Beeld: Alena-Pasheva 

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?