Veevoer

Afzet vochtrijke diervoeders in 2020 toegenomen

In 2020 werd er vijf miljoen ton vochtrijk veevoer afgezet, wat 75.000 ton meer is dan in 2019. Dit blijkt uit cijfers van Overleggroep Producenten Natte Veevoeders (OPNV). Met 2,25 miljoen ton ging ongeveer de helft hiervan naar de rundveehouderij.

De belangrijkste producten voor het rundvee zijn perspulp, bierbostel, aardappelpersvezels, tarwegistconcentraat en maisglutenvoer. In 2020 was er een lager aanbod van bierbostel en tarwegistconcentraat. Dit werd echter gecompenseerd door meer perspulp en aardappelproducten. De afzet van maisglutenvoer bleef gelijk, aldus OPNV.

De afzet van de graanverwerkende en gistindustrie is in 2020 gedaald. De aardappelverwerkende en suikerindustrie en wei/melkproducten en diversen zijn meer afgezet.

Over de auteur: Klariena Flikweert
Klariena Flikweert is geboren in 2001 en komt van het Zuid-Hollandse platteland. Ze studeert Dier- en Veehouderij aan de Aeres Hogeschool te Dronten en haalt...
Meer over:
Veevoer
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?