Management

Oostenrijk: hoogste aandeel biologische melk

Met een aandeel van 18,7 procent komen de meeste leveringen van biologische melk aan zuivelondernemingen in de EU voor rekening van Oostenrijkse melkveehouders. Op de tweede en derde plaats staan Zweden (16.9 procent) en Denemarken (12,7 procent). Dit is de ranglijst volgens het tussentijdse overzicht van melkleveringen in de periode januari tot en met augustus. In augustus was vier procent van alle melkleveringen een levering van biologische melk.

In totaal zijn de melkaanleveringen in de EU met 0,4 procent gestegen. In Nederland ging de productie echter met 1,5 procent terug en in Duitsland met 0,7 procent. In Ierland steeg de melkaanlevering volgens de Europese Commissie met 5,4 procent. In Italië was er een stijging van 3,5 procent, In Spanje van 3,3 procent en in Frankrijk van 1,1 procent.

Afbeelding: Pixnio – Bron: ZAR

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?