Management

Helft Nieuw-Zeelandse melkveehouders heeft te weinig personeel

De helft van de melkveehouders in Nieuw-Zeeland heeft te weinig personeel. Dat blijkt uit een enquête van zuivelorganisatie Dairy NZ en de brancheorganisatie van de melkveehouders. Het personeelstekort komt in kritische fase, vanwege het naderende afkalfseizoen.

De oorzaak van het personeelstekort is de gesloten grens vanwege de coronapandemie. Daardoor is een tekort ontstaan aan buitenlandse arbeidskrachten. Daarom roepen Dairy NZ, de brancheorganisatie Federated Farmers (FF) en het netwerk van melkveehoudsters (DWN) de regering op vanwege de hoge behoefte aan extra handen minstens 1.500 arbeidskrachten toe te laten.

„Als de grenzen gesloten blijven, moeten we processen in gang zetten om de agrariërs zekerheid te geven over de beschikbaarheid van personeel en te zorgen dat deze mensen versneld kunnen inreizen”, zo stelde FF-woordvoerder Chris Lewis

Bron: AgE – Tekst: Ruth Annette Thiemann

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?